Agenda d'activitats

Mes anterior Mes siguiente

agost 2019

Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
  1. 12 set
    Dia i hora: dijous 12/09/2019

CATALÀ

PROJECTE ERASMUS + KA2

El nostre centre participa des de l’any 2016 en el Projecte Erasmus + KA2 “Des jeunes européens qui font l’histoire”; un ambiciós projecte que es desenvoluparà durant tres anys amb els alumnes de centres educatius de França (institut promotor del projecte), Itàlia, Alemanya i Lituània. Pel que fa al nostre centre, hi participen els alumnes de 4t d’ESO dels cursos escolars 2016/2017, 2017/2018 i 2018/2019.

L’objectiu principal del projecte és treballar la història des d’una perspectiva diferent intentant analitzar i comparar el compromís dels joves europeus del passat i de l’actualitat.

Per tal d’assolir aquest objectiu, el projecte s’estructura en tres àmbits diferents: el grup de documental, el grup del cinefòrum i el grup de teatre.   

En el cas del documental els alumnes de cada país s’han hagut de posar en contacte amb diferents fills de testimonis de les guerres civils i/o mundials per tal d’entrevistar-los i visitar els diferents escenaris de la seva història personal. Finalment, amb tot el material que hauran anat gravant durant tot aquest procés editaran un documental que es projectarà l’any 2019 al festival de cinema de Toulouse, organitzat per l’institut francès a mode d’acte de cloenda de tot el projecte.

Pel que fa al grup del cinefòrum, cada país ha visualitzat tres pel·lícules diferents: una d’abans dels anys 90, una altra posterior i un documental que siguin representatives del compromís i la història del país. Durant la jornada Erasmus + realitzada el 2018 a l’Olivar, cada centre havia de presentar cadascuna de les seves pel·lícules per tal que la resta de companys les conegués. El curs vinent, cada país haurà de visualitzar les pel·lícules dels altres països i decidir els premis que s’otorgaran en el festival de cinema de Toulouse.

Per últim, el grup de teatre ha treballat la creació d’una obra teatral que tingui en compte tot aquest rerefons històric. Cada any els alumnes participants han hagut de crear la seva pròpia obra teatral a partir d’improvisacions, textos propis i/o textos literaris i, finalment, les obres resultants s’han representat tant al nostre centre durant la jornada de difusió del projecte i com en alguns dels viatges realitzats als països on es troben els centres participants, concretament l’any 2017 a Portogruaro i l’any 2018 a Düsseldorf.

A continuació us exposem un resum de les activitats i viatges duts a terme durant els dos primers anys del projecte, també podreu veure alguna de les fotografies realitzades durant aquest període. Recordem que si voleu seguir el desenvolupament del projecte, així com les diferents activitats que realitzen els alumnes ens podeu seguir al compte d’Instagram @erasmusplusolivargran